Edmond Briottet je porodična firma, osnovana 1836. godine, u gradu Dijonu koji je poznat po Creme de Cassis, likeru od crne ribizle. Prvobitno, firma se bavila pravljenjem vina. Prateći razvoj blanc cassis aperitiva ( belo vino sa Creme de Cassis ), aktivnost kompanije je evoluirala u proizvodnju voćnih krema, likera, rakija sa obeležjem Burgonje.
Sadašnji rukovodioci, Vincent i Claire Briottet, predstavljaju šestu generaciju i nastavljaju tradiciju koju je započeo njihov pradeda, Edmond Briotet.
Maison Briottet održava veoma visok nivo kvaliteta. U pitanju je selekcija najboljeg voća iz najpogodnijih sorti koja rezultira fantastičnim ukusima. Zatim, pravilna primena maceracije sa veoma čistim neutralnim alkoholom i mešanje sa pravom proporcijom šećera čime se postiže ravnoteža između voćnih ukusa, slatkoće, kiselosti i alkohola pa nastaju odlične creme i likeri.